De mooiste hotels in Griekenland met een privé zwembad

Een hotel of resort met privé zwembad… dat klinkt als een droom die uitkomt. En in het mooie Griekenland zijn nogal wat van dit soort hotels te vinden. Je leest ’t goed: Een EIGEN zwembad! Hoe lekker is dat? Geniet van jouw volgende paradijsreisje naar een luxe suite in het ‘Griekse’ en plons in dat zwembad van jezelf… helemaal voor jezelf!

Inhoudsopgave

Als wij Griekenland zeggen, dan denk jij waarschijnlijk aan de beroemde stadjes in witte en blauwe kleuren die tegen kliffen zijn opgebouwd en aanvoelen als openluchtmusea, prachtige kleine stranden en natuurlijk geweldig weer.

En daarna denk je aan de beroemde foto’s van de luxe hotels en resorts die hier te vinden zijn; want dat zijn er nogal wat!

Vooral op Santorini en Mykonos (Is Ibiza of Mykonos leuker?) struikel je over de luxe resorts vol doorkijkjes en prachtige zwembaden. Een zwembad is pas een écht zwembad als het een infinity-pool is, en dan bij voorkeur eentje die je helemaal voor jezelf hebt.

Wij hebben de zeven mooiste hotels en resorts in Griekenland onder elkaar gezet – Maar alleen die plekken waar je ook je eigen privé zwembad hebt… want als je dan toch bezig bent, kun je het maar beter meteen perfect doen!

1. Mystique Luxury Collection Hotel, Oia, Santorini

Veel luxer dan dit paradijsje wordt het niet…. in Oia, op Santorini ligt dit prachtige 5-***** resort. Veel van de kamers hebben hun eigen infinitypool maar voor wie een kamer boekt die dat niet heeft (scheelt wél veel geld), zijn er drie beschikbaar voor alle gasten van het hotel.

Wil je écht lekker relaxen? Boek dan een luxe Secrecy Villa waarbij je niet alleen de beschikking hebt over een eigen zwembad maar je ook kunt fitnissen in je eigen gym en spa hebt. En misschien wel een hele beroemde buurman of vrouw (maar dat zul je dankzij de uitstekende privacy van deze kamers nooit weten!)

Als je die rust en ruimte dan eindelijk zat bent, breng dan een bezoek aan de 150 jaar oude wijngrot voor een romantisch diner bij kaarslicht voor twee.

2. Hotel Palladium, Platys Gialos, Kreta​

Voor koppels die een hele relaxte en luxe vakantie op Mykonos zoeken is het prachtige Hotel Palladium de beste plek.

De Superior-room biedt, behalve een heerlijk bed en een kamer met alles dat je nodig hebt voor een écht lekkere luxe vakantie, ook een privé zwembad voor de deur. Vanuit bed in het (zwem)bad binnen 10 stappen…. wauw!

3. Greco Philia – Luxury Suites & Villas, Elia Beach, Mykonos​

Met zo’n 30 suites & villa’s is dit 5-***** resort op Mykonos een van de wat kleinere. En dat zorgt voor een geweldige intieme en luxe sfeer waarbij het personeel je voornaam kent, hoe jij je eitje ’s ochtends het liefste hebt en zelfs welke factor zonnebrand je gebruikt…

Een aantal van de luxere en duurdere villa’s hebben een eigen spa met zwembad, maar als je toch voor de ‘goedkope’ suites kiest dan kun je in een van de vier prachtige zwembaden terecht voor een geweldig uitzicht.

4. Dreams Luxury Suites, Santorini​

Voor de ultieme romantiek in Griekenland moet je naar het Dream Luxury Suites resort op Santorini. Vol prachtige designelementen en een kamer met eigen zwembad + uitzicht is dit wat ons betreft een van de toppers in Griekenland.

Er zijn dan ook maar zes kamers, een absolute exclusieve ervaring dus. Een restaurant is er overigens niet; maar de roomservice kan werkelijk alles voor je regelen. Elke ochtend serveren ze je een champagne ontbijt op het terras; dat wordt ontbijten zoals je nog nooit gedaan hebt!

5. Cavo Tagoo, Mykonos​

Het Cavo Tagoo is een wat groter hotel en is qua prijsstelling ook een stukje vriendelijker dan bovenstaande pareltjes. Toch zit je ook hier op de juiste plek als je luxe zoekt.

De diamond villa’s en de junior suites hebben een eigen infinity-pool met een geweldig uitzicht op het oude stadscentrum dat een flink stuk lager ligt. Vanaf het grote zwembad geniet je trouwens van hetzelfde, prachtige uitzicht.

Een kamer in dit hotel begint bij zo’n €200 per nacht; vergeleken met de andere hotels in deze lijst een schijntje!

6. Sun Rocks Hotel, Firostefani, Santorini​

Als je met z’n tweeën reist, overweeg dan om in dit mooi en luxe adult only resort te verblijven. De meeste kamers hebben een eigen jacuzzi, maar sommige hebben zelfs een eigen infinity-pool.

Elke kamer heeft in ieder geval een eigen terras met een geweldig uitzicht op de oceaan. Wil je écht een infinity-pool voor jezelf? Boek dan de Grand Suite!

7. Lindos Blu, Lindos, Rhodos​

Ga naar Rhodos om dit luxe adult only hotel te bezoeken. Behalve twee prachtige buitenzwembaden biedt het hotel ook verschillende privé-zwembaden voor gasten van de duurdere kamers aan.

Met zo’n 70 kamers is het Lindos Blu een wat groter boutique hotel. Er is een goed restaurant waar je, behalve heel erg lekker eten, van een geweldig uitzicht genieten.

Ingmar

Als sinds zijn 15e is Ingmar actief in de reisindustrie. Van werknemer tot bekende reisondernemer met verschillende bekende reisbedrijven. En tegenwoordig ook met een eigen blog. Want al die reisverhalen en ervaringen hebben echt een eigen plekje nodig. Of het nu dichtbij en om de hoek is of juist in een uithoek van de Aarde... op ParadijsReis brengt hij unieke en persoonlijke verhalen en ervaringen.