De mooiste plekjes van Griekenland

Griekenland is een ongelooflijk mooie vakantiebestemming en wat ons betreft zelfs een van de mooiste stukjes Europa (zeggen we dat niet over élk land op onze site?) 

Met zijn iconische Griekse eilanden, lange geschiedenis en de heerlijke Griekse keuken zijn er honderden plekken in dit land die je écht moet bezoeken. 

Daarom wilden we enkele van onze favoriete plekken in Griekenland met je delen. Dit zijn (wat ons betreft) de mooiste plekjes van Griekenland die je absoluut niet mag overslaan en je zéker moet bezoeken!

Kefalonia (Kefalonië)

De Mooiste plekjes van Griekenland | Kefalonia | Foto Pixabay
De Mooiste plekjes van Griekenland | Kefalonia | Foto Pixabay

Misschien wel één van de mooiste Griekse eilanden is Kefalonia; vanwege de rust en ruimte, het ongerepte en langzame Griekse leven en omdat er twee prachtige natuurwonders te aanschouwen zijn.

Zowel de Drogarati-grot als het Melissani-meer behoren tot de mooiste stukken Griekenland en staan in alle reisgidsen als must-do bezienswaardigheden.

Een groot voordeel is dat Kefalonië betrekkelijk klein en compact is en je dus veel kunt zien in een korte tijd (als je, in tegenstelling de Grieken, haast hebt).

Het meer is vernoemd naar opgravingen die hier tussen 1951 en 1962 gedaan zijn. Dit onderzoek leverde namelijk verschillende Minoïsche tekeningen op van de god Pan en de nimf Melissanthi. Hieruit werd duidelijk dat het eiland al heel erg lang geleden bewoond werd.

Als je na al dat natuurschoon en cultureel geweld toe bent aan ontspanning dan zit je het beste aan Petani Beach of geniet je van een prachtige wandeling op Fteri Beach. Beide zijn geweldig!

Een goede manier om Kefalonië te ontdekken is tijdens een fijne vakantie die je bijvoorbeeld bij ElizaWasHere of TUI boekt.

Samos

De Mooiste plekjes van Griekenland | Samos | Foto Pixabay
De Mooiste plekjes van Griekenland | Samos | Foto Pixabay

Samos was een zeer positieve verrassing toen we hier 5 dagen hebben doorgebracht. Het is een van de meest relaxte en laidback eilanden van Griekenland en staat garant voor onbeperkt relaxen en tot rust komen!.

Behalve een uitstekende locatie om lekker bij te tanken, kun je op Samos overigens ook uitstekend op avontuur uit.

De ruige heuvels en bergen van het binnenland lenen zich namelijk uitstekend om ontdekt te worden met een huurauto. Kleine en authentieke dorpjes kom je zéker tegen, het eiland zit er vol mee en ook mooie stranden zijn hier trouwens aan de orde van de dag.

Nu nog bedenken waar je elke avond lekker gaat eten en de zon ziet ondergaan. Dat was voor ons de grootste uitdaging elke dag… Klinkt als een heerlijke bestemming!

Delphi

De Mooiste plekjes van Griekenland | Elphi | Foto Pixabay

Delphi, dat op zo’n 2,5 uur rijden van hoofdstad Athene ligt, is een van de oudste plekken van het “Oude Griekenland“. Het middelpunt van deze eeuwenoude stad ligt op de berg Parnassus en biedt behalve een overdosis historie en oudheid ook een geweldig uitzicht. Niet gek dat de oude Grieken juist deze plek kozen als middelpunt van hun beschaving.

Must sees in Delphi zijn zéker de Tempel van Apollo, de woonplaats van het Orakel, de ‘treasury’ en de oude arena.

Rhodos

De Mooiste plekjes van Griekenland | Rhodos | Foto Pixabay
De Mooiste plekjes van Griekenland | Rhodos | Foto Pixabay

Hoewel Rhodos jaarlijks heel veel toeristen ontvangt, behoort het tot een van de mooiere eilanden van het land en is het nog écht Grieks: vol vissersdorpjes, overblijfselen uit de oudheid, en typische taverna’s.

Rhodos-stad is een mooie plek met een middeleeuws centrum en een prachtige haven maar nog mooier is het landelijke Rhodos. Pak een huurauto en trek erop uit want de mooiste plekken bereik je alleen op deze manier.

De Akropolis van Lindos is een absolute topper, net als het paleis van de Grootmeester. En natuurlijk sluit je af met een authentieke Ouzo (niet teveel, je moet nog rijden) in het gezellige St. Paul’s.

Santorini

De Mooiste plekjes van Griekenland | Santorini | Foto Pixabay
De Mooiste plekjes van Griekenland | Santorini | Foto Pixabay

Santorini is waarschijnlijk een van de beroemdste Griekse eilanden, wereldwijd. De foto’s van de witte dorpjes die tegen berghellingen zijn gebouwd gaan de hele wereld rond en worden heel vaak gebruikt om Griekenland te laten zien… en niet voor niets: Santorini is werkelijk prachtig!

Het bekendste en beroemdste plekje van Santorini is het dorpje Oia; dit is waar je de prachtige resorts met privé zwembaden en infinity-pools tegenkomt maar natuurlijk ook de bekende plekken hebt om je nieuwe profielfoto vast te leggen.

Andros

De Mooiste plekjes van Griekenland | Andros | Foto Pixabay
De Mooiste plekjes van Griekenland | Andros | Foto Pixabay

In tegenstelling tot Santorini of Mykonos is Andros een vergeten pareltje; het behoort net als bovenstaande eilanden tot de Cycladen maar wordt door maar weinig mensen bezocht… en dat is een gemiste kans, voor die mensen!

Voor een heerlijke authentieke Griekse ervaring moet je namelijk op Andros zijn; hier gaat ‘t leven langzaam, kun je uitstekend eten en is altijd plek op het strand.

Een van de mooiste stranden van het eiland is Vitali Beach terwijl ook cultuur en geschiedenis terug te vinden is. Breng een bezoek aan het dorpje Andros (de hoofdstad) en verdwaal in een labyrint van kleine straatjes en steegjes om op prachtige pleinen uit te komen… perfect!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je ook leuk!