Phuket is het grootste eiland van Thailand en al sinds de jaren zestig ontdekt bij de toeristen. Toch zijn de stranden hier minstens zo mooi als op de vele andere plekken in Thailand.

De mooiste stranden van Thailand liggen vooral aan de wat populairdere westkant van het eiland en komen in vele soorten en maten; van druk en gezellig tot sereen en zelfs uitgestorven. 

Wat je ook zoekt… met onze tips ontdek je de mooiste stranden van Phuket!

Kamala Beach

Kamala Beach Phuket - Photo Intercontinental Hotels

Net ten noorden van het levendige Patong Beach (Staat niet in onze lijst – sla maar over) ligt Kamala Beach. Kamala is de perfecte mix tussen de serene rust van de noordelijke stranden van Phuket en het drukke en levendige van de zuidelijke stranden.

En dat met een dun laagje goud; dit is de plek waar ook veel van de wat luxere hotels en resorts op Phuket te vinden zijn waardoor je hier ook uitstekend terecht kunt als je een meer ‘beach club’ achtige vibe zoekt.

Dat kan in het hierboven getoonde Intercontinental Hotel of in de naastgelegen Café del Mar dat niet onderdoet voor z’n naamgenoot op Ibiza.

Bang Tao Beach

Mooiste strand van Phuket | Bangtao Beach | Pixabay

Bang Tao Beach is het strand van Phuket dat wat ons betreft het dichtst in de buurt komt van het échte paradijs!

Het is een van de langste stranden van het eiland. Deze baai in de vorm van een halve maan ligt aan de westkust van het eiland en strekt zich uit over 8 km zacht wit zand. Bossen en bomen omringen het prachtige Bang Tao Beach. Vanaf hier hoor je niets; geen drukte, geen verkeer en geen muziek.

Het fijnste aan dit strand is de aanwezigheid van vele ‘beach shacks’; kleine strandzaakjes waar je geweldig kunt zitten om te eten of te borrelen. Het is een van de weinige stranden op Phuket waar je dat op deze manier kunt doen.

Onze tip? De Bob Marley bar is een absolute aanrader en ligt halverwege het strand. Veel locals en expats komen hier om, tja, wat doe je bij de Bob Marley Bar, maar wij hebben hier geweldig gechild in de zon!

Freedom Beach

Mooiste strand van Phuket | Freedom Beach | Pixabay

Vrijheid bij naam, vrijheid bij de natuur. Ondanks dat het zich in de luidruchtige wijk Patong bevindt, is Freedom Beach verre van wat je zou verwachten. Een rustig, ongerept strand, het is veel minder toegankelijk dan de meeste stranden op het eiland, omdat voor toegang tot het land contact moet worden opgenomen met je avontuurlijke kant en door een jungle moet worden getrokken, maar het is ook bereikbaar per boot.

Elke extra inspanning die u doet om deze prachtige strook van 300 meter lang te bezoeken, is de moeite waard; er komen maar weinig mensen, waardoor je in relatieve rust kunt genieten van de heldere, turquoise zee en de achtergrond van dikke, groene struiken langs het strand.

Kata Beach

Mooiste strand van Phuket | Kata Beach | Foto Booking.com
Mooiste strand van Phuket | Kata Beach | Foto Booking.com

Met een lengte van ongeveer 1,5 km is Kata Beach groot genoeg om nooit te druk te voelen en lig je nagenoeg altijd ergens met heel veel eigen ruimte.

Het strand wordt omringd door palmbomen en er zijn veel plekken om te eten en te drinken. Het zijn vooral lokale zaakjes waar je snacks, vers fruit, smoothies of lokale lunches kunt halen. En natuurlijk cocktails; want dit is de plek waar je tot diep in de late avonduurtjes met een lekkere cocktail kunt doorbrengen.

Bonus (en geheim): Pansea Beach

Mooiste strand van Phuket | Pansea Beach | Foto Booking.com
Mooiste strand van Phuket | Pansea Beach | Foto Booking.com

Iets ten noorden van Surin Beach ligt, wat ons betreft, het aller-mooiste strand van heel Phuket: Pansea Beach. Het is een extreem rustig strand dat 100% aan het plaatje van een bounty strand voldoet. 

De catch? De enige manier om op het strand te komen is als gast van een van de twee extreem luxe 5-***** resorts. Stranden zijn in Thailand namelijk altijd publiek, maar als de toegangsweg ernaartoe dat niet is, heb je het niet makkelijk. 

Zo kom je op Pansea Beach: Je kunt vrij makkelijk op Pansea Beach aankomen. Hiervoor loop je naar Surin Beach en klim je via de kustlijn, volg de kustlijn, richting Pansea Beach. Na een minuut of 8-10 bereik je Pansea Beach. Je bent hier van harte welkom trouwens en je kunt ook gebruikmaken van de bar en het restaurant van de 2 resorts… enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published.