7 steden in Europa voor een waanzinnig vrijgezellenfeest

Trouwen, tja…. zelf gaat het mij denk ik nooit overkomen (want wij willen niet trouwen) maar voor velen is het het een van de belangrijkste moment in het leven. En niets is zo leuk als een trouwfeest. Maar voor die dag komt, is het natuurlijk tijd voor een vrijgezellenfeest. En als je nou een keertje écht wil uitpakken, dan vier je dat vrijgezellenfeest met je beste vrienden in een toffe stad in Europa. Dit zijn de 7 leukste steden van Europa voor je volgende vrijgezellenfeest!

7 tips: Goedkoop vrijgezellenfeest in Europa

Zou je graag een leuk, maar tegelijkertijd ook goedkoop vrijgezellenfeest willen beleven? Dat is zeker en vast mogelijk. Voor steeds meer mensen geldt dat ze daarvoor ook vooral kijken naar het buitenland. Die bijzondere laatste momenten als vrijgezel zouden ze dan ook graag in een ander land beleven dan in hun eigen land. Ben jij ook op zoek naar interessante mogelijkheden om een goedkoop vrijgezellenfeest te kunnen beleven in Europa? Dan is het zeker een absolute aanrader om stil te blijven staan bij de onderstaande 7 tips.


Tips & Inspiratie

→  Zo boek je jouw hotel altijd voor de aller beste prijs.

Een vrijgezellenfeest in het uitnodigende Praag

Praag is ongetwijfeld één van de meest aantrekkelijke en uitnodigende Oost-Europese (hoofd)steden die er bestaan. Iedereen die een bezoek brengt aan Praag heeft het er dan ook naar de zin. Bovendien staat deze stad reeds enkele jaren bekend als één van de beste van Europa om er een vrijgezellenfeest te geven. Dit niet alleen omwille van het lage prijsniveau, maar ook zeker omdat het uitgaansleven van Praag er één is om duimen en vingers van af te likken. Deze leuke stad op amper anderhalf uur vliegen van Nederland is dan ook op vele verschillende vlakken een absolute aanrader voor een goedkoop vrijgezellenfeest.

Krakau, neem een duik in het swingende Poolse nachtleven

Krakau is samen met Warschau één van de duurste steden van heel Polen. Toch kan er worden vastgesteld dat het prijsniveau in Krakau nog steeds een flink stuk lager ligt in vergelijking met de prijzen die we hier kennen. Voor een biertje betaal je in deze stad bijvoorbeeld slechts één derde van de prijs die je in Nederland zou moeten betalen. Bovendien is het zo dat je hier niet alleen kan drinken, maar ook kan eten tegen een toegankelijke kostprijs. Krakau staat er daarnaast om bekend over een zeer veelzijdig uitgaansleven te beschikken. Zet dus maar zeker even lekker de bloemetjes buiten in Krakau zonder dat je hoeft te vrezen dat je op het einde van de rit met een gepeperde rekening zal worden geconfronteerd!

Swingend richting je huwelijk aan de Costa del Sol

Toegegeven, het is niet de goedkoopste optie uit deze lijst, maar ook de Costa del Sol biedt je heel wat ongelofelijk fijne mogelijkheden om een relatief goedkoop vrijgezellenfeest in Europa te kunnen beleven. In het bijzonder wanneer je een reis boekt naar deze regio in Spanje buiten het hoofdseizoen zal je kunnen vaststellen dat je ook hier op een relatief goedkope manier afscheid kan nemen van je vrijgezellenbestaan. Een extra voordeel is dat je hier (afhankelijk van de periode van het jaar) ook nog even snel een extra leuk kleurtje kan opdoen voor het aankomende huwelijksfeest. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Keulen, je goedkoop vrijgezellenfeest lekker dicht bij huis

Je hoeft het voor een goedkoop vrijgezellenfeest zeker niet zo ver van huis te gaan zoeken. Ook in Duitsland zijn er hiervoor verschillende mogelijkheden terug te vinden. Onder meer de stad Keulen leent zich hier uitstekend voor. Deze stad ligt op een boogscheut van Nederland en België en staat er om bekend over een ongelofelijk bruisend uitgaansleven te beschikken. Omdat je ook heel wat kan besparen op het transport (je hoeft bijvoorbeeld niet perse te vliegen) is ook dit zeker een bestemming die het overwegen waard kan zijn.

Boedapest, voor een echt spotgoedkoop vrijgezellenfeest

De Hongaarse hoofdstad Boedapest is niet alleen een geweldige stad om te bezoeken. Daarnaast staat ze er om bekend één van de beste uitgaanssteden te zijn die er bestaan. Er zijn spotgoedkope pubs terug te vinden verspreid over de stad terwijl je ook de beentjes kan strekken in menig aantal vette clubs. Bovendien staat Boedapest ook bekend omwille van haar zogenaamde “ruin bars”. Deze bars herken je aan de versleten meubelen en aan de chaotische opstelling. Zeker een bijzondere, maar ook evenzeer een absolute aanrader om je vrijgezellenfeest in te beleven.

Riga, een geweldige bestemming voor een goedkoop vrijgezellenfeest

Door de jaren heen hebben we met z’n allen kunnen vaststellen dat ook de populariteit van Riga aanzienlijk is toegenomen. Deze fantastische stad is de absolute place to be voor een geslaagd, goedkoop weekendje weg. Ook voor een vrijgezellenfeest leent deze plaats zicht echt uitstekend. Er zijn dan ook meer dan voldoende clubs en bars terug te vinden verspreid over de stad. Let wel op wanneer je een bar naar binnen stapt. Riga staat er namelijk om bekend over een gigantisch aantal bars te beschikken waarin ontblote vrouwen het beste van zichzelf geven… of past dat misschien net nog wel het best bij een vrijgezellenfeest? Aan jou om te beslissen hoe vurig je jouw vrijgezellenfeest in deze stad echt maakt!

BONUS: Andere steden waar je mogelijks naar zou kunnen kijken

De bovenstaande steden maken het stuk voor stuk mogelijk om er een fijne en bovendien ook voordelige vrijgezellenfeest te kunnen vieren. Dit gezegd hebbende zijn er ook nog andere steden die je hierbij kunnen helpen. Het gaat hierbij dan vooral om Bratislava in Slowakije, Belgrado in Servië, Sofia in Bulgarije en Boekarest in Roemenië. Al deze verschillende steden hebben meer dan voldoende leuks voor jou in petto om op een voordelige manier een einde te maken aan jouw vrijgezellenbestaan. Veel plezier!

Ingmar

Als sinds zijn 15e is Ingmar actief in de reisindustrie. Van werknemer tot bekende reisondernemer met verschillende bekende reisbedrijven. En tegenwoordig ook met een eigen blog. Want al die reisverhalen en ervaringen hebben echt een eigen plekje nodig. Of het nu dichtbij en om de hoek is of juist in een uithoek van de Aarde... op ParadijsReis brengt hij unieke en persoonlijke verhalen en ervaringen.