Duiken & snorkelen op winterzonparadijs Fuerteventura

Behalve een heerlijke winterzonbestemming met fijne stranden, een gezegend klimaat en prachtige resorts heeft Fuerteventura nog veel meer tofs te bieden. Wat dacht je van een mooi onderwaterleven bijvoorbeeld? Ik neem je mee langs de leukste plekjes om te duiken en te snorkelen op Fuerteventura.

Duiken en snorkelen op Fuerteventura

Voor heel wat mensen is Fuerteventura door de jaren heen uitgegroeid tot zowat hun favoriete vakantiebestemming. Dat hoeft ook niet te verbazen. Dit eiland profiteert immers van een fantastisch klimaat en beschikt over maar liefst 100 verschillende stranden. Fuerteventura profileert zich als een echte zon-, zee- strandvakantie waar ook de actieve reiziger aan zijn of haar trekken komt.

In het bijzonder heeft dit eiland populariteit verkregen bij liefhebbers van onder meer golf-, kite- en windsurfen. Dat hoeft ook niet te verbazen, want de naam van het eiland geeft het eigenlijk al een beetje weg. Fuerteventura staat namelijk letterlijk voor “harde wind”. Er valt dus heel wat te beleven op Fuerteventura, maar kan je er ook goed duiken en snorkelen? Zeker! En ik neem je mee langs de beste plekjes en geef je alle tips die je nodig hebt om het maximale uit jouw volgende vakantie op Fuerteventura te halen!


Zin gekregen in een vakantie naar Fuerteventura? Check de deals!

→  No follow link 1
→  No follow link 2

Hoe gunstig zijn de condities om te snorkelen en duiken op Fuerteventura? 

Voor de meeste locaties die populair zijn om te surfen geldt dat ze eigenlijk niet geschikt zijn om te snorkelen of duiken. Dat heeft alles te maken met het verraderlijke karakter van het water. Dit is ook een beetje het probleem dat zich stelt op Fuerteventura. Nochtans leent het water zich wel voor de betere snorkel- en duikavonturen. Met een watertemperatuur van gemiddeld minstens 18 graden is het zelfs tijdens de wintermaanden mogelijk om hier met een wetsuit of shorty het water in te gaan.

Dit gezegd hebbende zijn de andere omstandigheden dan wat minder gunstig. Zo kenmerkt Fuerteventura zich door een hoofdzakelijk rotsachtige kust met hoge kliffen en een verraderlijke stroming. Bovendien is het zo dat je hier ook rekening moet houden met behoorlijk stevig uit de kluiten gewassen golven. Dit alles zorgt er voor dat aan de westkust snorkelen of duiken aardig wordt bemoeilijkt. Wil je dat hier toch graag doen? Dan kan je maar beter kijken in de richting van de plaats El Cotillo. Hier zijn verschillende plaatsjes terug te vinden waar de omstandigheden wat gunstiger zijn.

El Cotillo, zowat je enige optie aan de westkust 

Zoals hierboven reeds aangegeven moet je het aan de westkust van het eiland stellen met slechts een beperkt aantal snorkelmogelijkheden. Eigenlijk is de enige plek die zich hiervoor leent El Cotillo. We hebben het hierbij dan uiteraard over de inhammen en lagunes die zich hier bevinden.

Het dorpje El Cotillo bevindt zich op ongeveer een half uur rijden van Puerto del Rosario. Op het moment dat de zee wat rustig is weten er zich hier tussen de rotsen in beschutte plekken en poeltjes te vormen. Hierin is het zeker mogelijk om te snorkelen. De rustigere plekken bevinden zich in ieder geval wat verder naar het noorden.


Handige blogs over FuerteventuraZin gekregen in een vakantie naar Fuerteventura? Check de deals!

→  Leukste hotels & resorts op Fuerteventura
→  De leukste All Inclusive Resorts op Fuerteventura

Snorkelen en duiken rond Isla de Lobos 

Een zeer interessante snorkel en duiklocatie in de directe omgeving van Fuerteventura luistert naar de naam ‘Isla de Lobos’. Het betreft hier een klein eilandje dat zich op ongeveer 2 kilometer van Fuerteventura bevindt. Er zijn verschillende veerboten die het eiland verbinden met Fuerteventura en vertrekken vanuit Corralejo. Daarnaast is het zo dat er vanuit deze plaats ook verschillende snorkelexcursies worden aangeboden.

Let wel, om dit eiland te kunnen betreden is een toegangsbewijs nodig. Het is niet altijd zo dat deze standaard is inbegrepen in de prijs van de veerdienst of de excursie. Hoe dan ook, Isla de Lobos is een prachtig natuurreservaat welke zich kenmerkt door helder water en een opvallend rijk onderwaterleven.

Hoe interessant is snorkelen en duiken rond Fuerteventura? 

De enorme populariteit van Fuerteventura als bestemming voor mensen die houden van allerhande verschillende vormen van surfen heeft er voor gezorgd dat snorkelen en duiken hier een beetje naar de vergetelheid is verwezen. Toch is dat zeker niet terecht.

Niet alleen de lava-riffen, maar ook de aanwezige grotten en de verschillende scheepswrakken die hier in de omgeving zijn terug te vinden zijn stuk voor stuk het ontdekken waard. Bovendien vormen ze allemaal het huis van talloze dieren. Het gaat hierbij niet alleen om rode en zwarte koraal. Door wetenschappers zijn hier zomaar even meer dan 500 verschillende soorten vissen geteld. Bovendien kan je hier ook kennismaken met vijf verschillende soorten zeeschildpadden.

In eerste instantie mag Fuerteventura dan dus met andere woorden niet echt bekend staan als een snorkel- en duikbestemming, toch zal je kunnen vaststellen dat er hier zeker interessante mogelijkheden voor zijn terug te vinden.

Snorkel- en duiklessen volgen op Fuerteventura 

Ondanks de wat ruwe omstandigheden op grote delen van het eiland is het zo dat er op steeds meer plaatsen toch ook snorkel- en duiklessen worden aangeboden. Bovendien zijn er verspreid over het eiland ook verschillende duikwinkels terug te vinden. Heb jij dus met andere woorden de snorkel- en / of duikkriebels goed te pakken? Dan zal je kunnen vaststellen dat alles op dit eiland toch voor handen is om optimaal aan je wensen te kunnen voldoen!

Ingmar

Als sinds zijn 15e is Ingmar actief in de reisindustrie. Van werknemer tot bekende reisondernemer met verschillende bekende reisbedrijven. En tegenwoordig ook met een eigen blog. Want al die reisverhalen en ervaringen hebben echt een eigen plekje nodig. Of het nu dichtbij en om de hoek is of juist in een uithoek van de Aarde... op ParadijsReis brengt hij unieke en persoonlijke verhalen en ervaringen.