Wat is het leukste Griekse Eiland voor je vakantie?

Griekenland. Het is zonder twijfel een van de populairste landen voor een lekkere vakantie. En veelzijdig is het ook zeker! Van cultuur en historie in Athene naar onbegrijpelijk mooie stranden tot het mekka van feesten op Mykonos. Gezegend met een heerlijk klimaat, relatief lage prijzen voor eten en drinken en een enorme keuze is Griekenland praktisch altijd een winnaar. Maar nu komt de stress: ‘Wat is het leukste eiland voor je vakantie?’. Ik zet de leukste Griekse eilanden voor je onder elkaar!

Keuzestress – Welke Grieks eiland kies je?

Griekenland, een prachtig land om je vakantie in door te brengen. Dit natuurlijk vooral tijdens het bloeiende voorjaar en de warme zomer. Niet alleen het Griekse vasteland is ongelofelijk populair, dat geldt natuurlijk ook voor de Griekse eilanden. Sterker nog, het zijn deze eilanden die elk jaar opnieuw een groot aantal toeristen mogen verwelkomen. Dit gezegd hebbende is het zo dat veel mensen zich afvragen op welk eiland zij nu het beste hun vakantie kunnen doorbrengen. Is dat een vraag die jij je ook stelt? Dan gaan we deze trachten te beantwoorden door middel van de informatie die je aantreft hier op deze pagina.


Jouw volgende vakantie naar een heerlijk Grieks eiland boeken?

→  Bekijk de vakanties naar Griekenland bij TUI
→  Bekijk de vakanties naar Griekenland bij Sunweb

Kreta, het grootste van alle Griekse eilanden

Kreta is niet alleen het grootste eiland van Griekenland, daarenboven is ze ook nog eens veruit de meest toeristische. Vliegen op dit eiland kan je doen op de luchthavens van Chania in het westen en Iraklion of Heraklion in het oosten. Heraklion is de hoofdstad van het eiland Kreta en dat merk je aan alles. Tijdens een bezoek aan deze stad kan je dan ook kennismaken met een groot aantal zeer interessante bezienswaardigheden. Deze geven je samen met de musea een fantastisch beeld van de rijke geschiedenis van het eiland. Kreta is eigenlijk een eiland met twee gezichten. Uiteraard zijn er de drukke en zeer toeristische plaatsen aan de kust. Daarnaast is er echter ook het mooie binnenland waarin je even de toeristische drukte kan ontvluchten. Overwegen om jouw volgende (zomer)vakantie door te brengen op het eiland Kreta is dan ook zeker en vast de moeite waard.

Het vulkanische eiland Santorini 

Het contrast tussen Kreta en Santorini is behoorlijk. Dat heeft natuurlijk voor een groot deel te maken met het vulkanische landschap dat zich hier heeft ontvouwd. Dit vulkanische landschap is het gevolg van de aanwezigheid van de vulkaan ‘Caldeira’. Deze vormt dan ook met absolute zekerheid de belangrijkste toeristische troef van het eiland. Het landschap dat je hier vandaag aantreft vormt eigenlijk de kraterwanden van de vulkaan. Het was de uitbarsting van deze vulkaan die er voor heeft gezorgd dat de stad Akrotiri zo’n slordige 3.500 jaar geleden volledig onder de as werd bedolven. Uiteindelijk begon men pas in het jaar 1967 met het uitvoeren van de opgravingen. Nog een toeristische topper van het eiland is het archeologisch museum dat zich bevindt in Thira. Deze bevindt zich op een afstand van ongeveer 15 kilometer van de vulkaan. Zeker ook de moeite waard om te doen is een boottochtje vanuit de haven van Anthinios. Dit is eigenlijk nog altijd de beste manier om je voor te kunnen stellen hoe gigantisch de vulkaan ooit moet zijn geweest.

De fantastische kust van Skiathos 

Ben jij niet iemand die tijdens zijn of haar vakantie graag veel plaatsen of bezienswaardigheden bezoekt? Wil je dan ook hoofdzakelijk gewoon lekker kunnen genieten aan het strand? Dan vormt het eiland Skiathos zich daar absoluut uitstekend voor. Dit iets minder bekende eiland is het meest noordelijke Griekse eiland dat zich in de Egeïsche Zee bevindt. De ligging van dit eiland zorgt er overigens eveneens voor dat je binnen korte tijd, meer bepaald in amper 40 minuten, naar Athene kan vliegen.

Het nog steeds behoorlijk authentieke Corfu 

Corfu geniet wellicht een veel grotere bekendheid in vergelijking met bijvoorbeeld Skiathos. Toch moet het gezegd dat dit eiland er in is geslaagd om door de jaren heen haar authenticiteit te behouden. Het gebeurt niet zelden dat een rondreis doorheen het vasteland van Griekenland wordt gecombineerd met een uitstap naar Corfu. Dat hoeft ook geen enkel probleem te vormen, want dit eiland bevindt zich amper op een afstand van 2 kilometer van de kust. Tijdens je vakantie op (of je verblijf aan) Corfu is het mogelijk om te genieten van het beste van twee werelden. Je treft hier dan ook niet alleen een mooie natuur aan in het zuiden van het eiland, daarnaast kan je, je cultuurminnend hart ophalen in Corfu-stad.

Rhodos, veel cultuur en wellicht de mooiste stranden van Griekenland 

Voor heel wat mensen die een reis naar één van de verschillende Griekse eilanden overwegen prijkt Rhodos helemaal bovenaan het verlanglijstje. Dat is onder meer het gevolg van het feit dat Rhodos over misschien wel de mooiste stranden beschikt van heel Griekenland. Het merendeel van de stranden bevinden zich hier in het oosten, in de directe omgeving van Rhodos-stad. Ben jij iemand die niet meteen houdt van veel drukte? Ben je dan ook vooral op zoek naar wat meer rustige stranden om op te kunnen vertoeven? Dan zal je kunnen vaststellen dat de stranden ten zuiden van Lindos ongetwijfeld de belangrijkste aanraders zijn. Tijdens een verblijf op dit eiland mag je uiteraard ook niet vergeten om even een bezoekje te brengen aan Rhodos-stad. Deze prachtige stad ademt en straalt nog altijd de sfeer van de Johannieters uit. Ook dit eiland mag dan ook zeker niet op je verlanglijstje ontbreken!

Ingmar

Als sinds zijn 15e is Ingmar actief in de reisindustrie. Van werknemer tot bekende reisondernemer met verschillende bekende reisbedrijven. En tegenwoordig ook met een eigen blog. Want al die reisverhalen en ervaringen hebben echt een eigen plekje nodig. Of het nu dichtbij en om de hoek is of juist in een uithoek van de Aarde... op ParadijsReis brengt hij unieke en persoonlijke verhalen en ervaringen.