Vijf redenen waarom jij een luxe vakantie moet boeken naar de Malediven

De Malediven, misschien wel de bekendste plek voor een paradijselijke vakantie. Deze eilandnatie ten zuiden van Sri Lanka bestaat uit duizenden kleine eilandjes, soms niet groter dan een paar vierkante meter en staat bekend om de hagelwitte stranden met kristalhelder water. 

Meestal staan er nog een aantal palmbomen omheen, heeft het resort 1 of meerdere luxe zwembaden (zei iemand ‘infinity pool?’) en natuurlijk schijnt de zon er nagenoeg altijd en heb je dus het hele jaar door een geweldige temperatuur….

Ook onder water zit je goed; prachtig koraal en een overvloed aan kleurrijke vissen maakt de Malediven dé plek voor een duik onder water. Niet gek dus dat deze eilandstaat bekendstaat als 1 van de aller fijnste vakantie bestemmingen voor liefhebbers van luieren en relaxen.

Als je nog niet om was… hebben we hier nog 5 andere redenen waarom jij écht een vakantie naar de Malediven moet boeken zodat je kunt genieten van witte zandstranden en prachtig koraal.

1. Het is er SUPER romantisch

Een vakantie naar de Malediven is een droom die uitkomt: prachtige resorts met palmbomen, luxe zwembaden, mooie strand villa’s en de hele dag relaxen. Dat doe je natuurlijk het liefste met de liefde van je leven!

Praktisch elk resort op de Malediven is een enclave van rust, ruimte en privacy en dankzij de intieme en luxe setting de perfecte plek voor een huwelijksreis of romantische vakantie om samen door te brengen.

Natuurlijk helpen die prachtige zonsondergangen die je vanuit je privé infinity-pool kunt bekijken ook wel mee. Maar ja, als je tóch bezig bent, kun je het er maar beter van nemen!

2. Het onderwaterleven is amazing

Geen vakantie op de Malediven is compleet zonder een duik en blik op het onderwaterleven. De eilandengroep staat bekend om de enorme hoeveelheid van kleurrijke planten en dieren die onder het wateroppervlak leven.

Tijdens je vakantie kom je er dus ook niet mee weg zonder een paar uur snorkelen of duiken! Zwem tussen het prachtige en kleurrijke koraal en spot bekende en onbekende dieren zoals zeeschildpadden, roggen en haaien (maar geen zorgen; ze bijten niet!).

Vooral resorts met een eigen huisrif zijn aan te raden omdat je dan op eigen gelegenheid en op elk moment van de dag kunt kiezen om het water in te springen en ze vaak gidstours bieden als onderdeel van het verblijf.

3. Luxer dan dit wordt het niet

Als er één luxe bestemming in Azië is, dan zijn het de Malediven. Vanaf het moment dat je aankomt tot het moment dat je vertrekt wordt je volledig in de watten gelegd en is niets te gek.

Ook de vele hotels en resorts die op de eilanden te vinden zijn lijken haast hun best te doen om de titel van ‘meest luxe hotel’ te winnen; prachtige villa’s aan het water met alle voorzieningen die je maar kunt bedenken, luxe infinity-pools met uitzicht over het strand en allerlei andere gekkigheid maken het een bestemming die luxe en 5-****** absoluut eer aan doet.

4. Een paradijselijke omgeving

De Malediven staat natuurlijk bekend om de pittoreske stranden met sprankelend zacht wit zand, prachtige azuurblauwe zee en praktisch wolkenloze luchten vol zon. Het is dan ook het perfecte voorbeeld van een “tropisch paradijs“.

En als je er eenmaal bent zul je je verbazen over hoe ongelooflijk paradijselijk de uitzichten zijn. Elke afzonderlijke hoek lijkt het perfecte uitkijkpunt te zijn voor het maken van perfecte foto’s om jouw ervaring op het paradijs vast te leggen.

5. Ultieme rust, ruimte & privacy

Een reis naar de Malediven is de ultieme vakantie waarbij je kunt genieten van een combinatie van natuur, luxe en privacy. De meeste resorts zijn zéér ruim opgezet en ontworpen om veel ruimte en privacy voor haar gasten te creëren. Grote kans dat je tijdens je verblijf niet veel andere gasten tegenkomt.

De meeste resorts hebben hun faciliteiten er overigens ook op ingericht om je veel privacy te bezorgen: Zo is het heel normaal om, samen met je partner, te dineren op een zandbank met uitzicht op het resort en de omgeving. Of om helemaal alleen op 1 van de 19 stranden van het resort te liggen terwijl 1, 2 of zelfs 3 medewerkers klaar staan om je te ontzorgen…

Ingmar

Als sinds zijn 15e is Ingmar actief in de reisindustrie. Van werknemer tot bekende reisondernemer met verschillende bekende reisbedrijven. En tegenwoordig ook met een eigen blog. Want al die reisverhalen en ervaringen hebben echt een eigen plekje nodig. Of het nu dichtbij en om de hoek is of juist in een uithoek van de Aarde... op ParadijsReis brengt hij unieke en persoonlijke verhalen en ervaringen.