De beste reisperiode voor een rondreis door Cuba

Het paradijselijke Cuba is een van mijn favoriete bestemmingen. Een waanzinnig lekker plekje met geweldig weer, lieve mensen, een intense historie en vol cultuur. En vergeet die simpele strandvakantie naar Cuba. Het échte Cuba ontdek je tijdens een rondreis dat je langs de vele plekken op dit eiland brengt. De beste route voor die rondreis op Cuba heb ik ook voor je, maar laten we beginnen bij ’t begin: De beste reistijd voor een rondreis op dit unieke eiland!

Rondreis Cuba - Beste Reistijd

Cuba is een geweldig land om een rondreis doorheen te maken. Dit niet alleen omwille van de sfeervolle cultuur, maar ook als gevolg van het heerlijke klimaat. Cuba beschikt over een subtropisch klimaat dat er voor zorgt dat je er eigenlijk altijd wel kan rekenen op aangenaam warme temperaturen. Dit is iets wat bij Europeanen toch altijd goed in de smaak valt. De temperaturen aan de kust van Cuba kunnen al snel oplopen tot zo’n 35 graden. De gemiddelde temperatuur op het eiland is echter ergens gelegen rond de 20 tot 27 graden. Dit maakt dat het echt uitstekend vertoeven is op dit eiland. Hoe dan ook, ben jij ook van plan om een rondreis te ondernemen door Cuba en zou je dan ook graag willen achterhalen wat daarvoor nu precies de beste reistijd is? Lees dan vooral snel verder!


Jouw All Inclusive naar Griekenland boeken?

→  Bekijk de All Inclusive vakanties naar Griekenland bij TUI
→  Bekijk de All Inclusive vakanties naar Griekenland bij Sunweb

Wat is de beste reistijd voor Cuba? 

In principe kunnen we stellen dat de beste reistijd voor een rondreis doorheen Cuba de periode is van november tot en met april. Dit gezegd hebbende is het wel van belang om rekening te houden met de verschillen in neerslaghoeveelheden tussen deze verschillende maanden. De maanden januari tot en met april zijn namelijk duidelijk het droogst. De reden waarom heel wat mensen er uiteindelijk toch voor kiezen om niet in deze periode een rondreis te maken door Cuba heeft te maken met het prijsniveau. De maanden januari tot en met april zijn het uitgesproken hoofdseizoen op het eiland wat als gevolg heeft dat de prijzen voor bijvoorbeeld toeristische overnachtingen aanzienlijk hoger komen te liggen. Of dit ook voor jou meespeelt is natuurlijk een persoonlijke keuze. Hoe dan ook kan je door in deze periode op vakantie te gaan naar Cuba wel het vervelende regenseizoen ontlopen.

De verschillende seizoenen op Cuba 

We maken op Cuba een onderscheid tussen drie verschillende soorten seizoenen. Het meest populaire seizoen is natuurlijk het hoofdseizoen. Dit seizoen loopt van november tot en met april. Dit is de droogste periode van het jaar in Cuba. De zonnige dagen gecombineerd met de aangename temperaturen zorgen er voor dat dit de meest geliefkoosde periode is voor het ondernemen van een reis naar het prachtige Cuba. Let wel, ben je van plan om tijdens deze periode naar Cuba af te reizen? Dan dien je er rekening mee te houden dat het reserveren van je accommodatie een vereiste is. Dit geldt niet in het minst voor de piekmomenten die zich ergens rond de feestdagen bevinden. Let op, de maand december is veruit één van de duurste maanden om een reis naar Cuba te ondernemen.

Het regenseizoen

In de maand mei start het regenseizoen. Dit gezegd hebbende is het zo dat in deze maand de hoeveelheid aan regen die uit de lucht valt nog erg beperkt is. Dit zorgt er voor dat de start van het regenseizoen nog niet zo’n grote impact heeft op het toerisme. Het belangrijkste voordeel aan het boeken van een reis in de maanden mei of oktober is terug te vinden in het feit dat de prijzen dan reeds aardig wat lager zijn gelegen. Bovendien is het ook nog eens zo dat de grote drukte voorbij is. Wil je dus met andere woorden graag Cuba kunnen ontdekken tijdens een rondreis wanneer het net wat minder druk is? Dan zal je kunnen vaststellen dat er voor kiezen om een reis tijdens het tussenseizoen te boeken zeker de moeite waard is.

Wanneer is het laagseizoen voor Cuba?

Het laagseizoen loopt van begin juli tot en met oktober. Dit is de periode waarin het regenseizoen het meeste activiteit vertoont. Dit gezegd hebbende betekent dit in het geheel niet dat het gebruik is om meerdere dagen na elkaar geconfronteerd te worden met regen, in tegendeel. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat niet alleen de temperaturen, maar ook de luchtvochtigheid op hun hoogste punt zijn aanbeland. Dit zorgt er voor dat deze periode toch net wat minder aangenaam is om te reizen in vergelijking met andere periodes. Hou er bovendien ook nog rekening mee dat de maanden juli en augustus behoorlijk drukke maanden zijn in verband met de vakantieperiode in het land.

Plan je rondreis door Cuba zorgvuldig 

Wil jij ook graag een leuke rondreis maken doorheen Cuba? Dan is het altijd van belang om je vakantie goed te plannen. Ga zeker ook niet op goed geluk een rondreis maken in de hoop altijd wel een vrije overnachtingsplaats te kunnen vinden. Tijdens het hoogseizoen is dat namelijk veelal niet mogelijk. Door je rondreis door Cuba zorgvuldig te plannen zal je kunnen vaststellen dat je het risico op vervelende verrassingen stevig binnen de perken kan houden.

Ingmar

Als sinds zijn 15e is Ingmar actief in de reisindustrie. Van werknemer tot bekende reisondernemer met verschillende bekende reisbedrijven. En tegenwoordig ook met een eigen blog. Want al die reisverhalen en ervaringen hebben echt een eigen plekje nodig. Of het nu dichtbij en om de hoek is of juist in een uithoek van de Aarde... op ParadijsReis brengt hij unieke en persoonlijke verhalen en ervaringen.