Verliefd op Varadero! Bucketlist bestemming #1 in Cuba

Cuba is zo intens veelzijdig en biedt een waanzinnig pallet aan ervaringen! Van de intense historie, sfeervolle steden en dorpen, groene en veelzijdige natuur en prachtige stranden. En dat alles in een heerlijk zonovergoten klimaat. En hoewel Cuba zich uitstekend leent voor een rondreis, is het ook heel geschikt voor een lazy zonvakantie. En die breng je misschien wel door in Varadero, een bucket-list paradijsje!

Varadero, Cuba – Bucketlist bestemming #1

Heel wat mensen die er voor kiezen om een reis te boeken naar Cuba doen dit om er gewoon even lekker te genieten aan één van de vele stranden die je er aantreft. Geldt dat ook voor jou? Dan zal je kunnen vaststellen dat het uitnodigende Varadero wellicht ook voor jou de vakantiebestemming bij uitstek is. Niet alleen kan je hier namelijk heel wat prachtige stranden terugvinden, daarnaast zijn er hier ook veel luxueuze all inclusive hotels gelegen. Zou jij ook graag even op een meer uitgebreide manier kennis willen maken met deze voor veel mensen absolute nummer 1 bucketlist bestemming? Dat is mogelijk hier op deze pagina!

Varadero past ook uitstekend in een langere reis door Cuba. Maak een rondreis langs de vele toffe steden, het boeiende binnenland en sluit af met een paar dagen lazy aan het strand. Altijd doen!


Jouw volgende vakantie naar Varadero boeken?

→  Bekijk de vakanties naar Varadero bij TUI
→  Bekijk de vakanties naar Varadero bij De VakantieDiscounter

Een bruisende badplaats waarin je toch ook lekker kan ontspannen 

Varadero staat er om bekend haar gasten het beste van twee werelden te bieden. In eerste instantie is ze natuurlijk een levendige badplaats. Dit zorgt er voor dat je hier eigenlijk altijd wel kan genieten van een leuk en opzwepend feestje. Dit gezegd hebbende heeft Varadero zeker ook interessante mogelijkheden in petto voor de reiziger die op zoek is naar ontspanning. In het verleden was het zo dat dit één van de favoriete plaatsen was onder enkele van ’s werelds grootste sterren. Het bestuur van Varadero koos er op een zeker ogenblik echter voor om zich wat toegankelijker op te gaan stellen. Daarvoor verlaagde het de prijzen waardoor de massa kennis kon maken met de vele voordelen van deze badplaats.

Ondanks haar ongekende populariteit kan er worden vastgesteld dat Varadero tegenwoordig een behoorlijk stuk betaalbaarder is geworden. Dit geldt overigens niet alleen voor de accommodaties die hier geboekt kunnen worden. Vaak is het namelijk zo dat je ook heel wat voordeliger op Varadero kan vliegen dan op de luchthaven van Havana.

Eén van de mooiste stranden ter wereld 

Elk jaar opnieuw is het zo dat heel wat jongeren er voor kiezen om een vakantie door te brengen in Varadero. Dit uiteraard omwille van het bruisende uitgaansleven die je hier aantreft. Dit gezegd hebbende is deze plaats ook ongelofelijk populair als locatie voor een zon-, zee-, strandvakantie. Heel wat bezoekers van deze plaats zijn het er dan ook met elkaar over eens dat je hier één van de mooiste stranden van de wereld kan aantreffen. Het Varadero Beach strand heeft overigens een lengte van zomaar even 20 kilometer. Dit zorgt er voor dat je hier eigenlijk altijd wel een relatief rustig plaatsje kan vinden. Ook betalen voor het huren van een strandstoel is hier dan ook eigenlijk niet noodzakelijk.

Een paradijs voor snorkelaars 

Cuba in haar totaliteit staat er om bekend één van de beste snorkellocaties te zijn in de wereld. Dit geldt zeker voor de omgeving van Varadero. Indien je hier gaat snorkelen zal je dan ook getrakteerd worden op prachtige beelden uit een ongelofelijk boeiende onderwaterwereld. Zo kan je hier niet alleen dansende koraalriffen aanschouwen, maar ook schildpadden zien zwemmen en zeepaardjes vrolijk door het water zien bewegen. Ben jij dus ook iemand die het geweldig vindt om te snorkelen tijdens je vakantie? Ook dan zal je kunnen vaststellen dat deze plaats zich daar echt geweldig toe leent.

Een ritje maken in een coconut taxi of in een oldtimer 

Nog een goede reden waarom Varadero door heel wat mensen wordt aanzien als een belangrijke bucketlistlocatie heeft te maken met de aanwezigheid van heel wat prachtige oldtimers waar je een ritje in kan maken. Heb je het tijdens je vakantie in Cuba nog op geen enkele andere plaats gedaan? Dan is dit jouw kans! Heb je al eens eerder een ritje gemaakt in een iconische oldtimer en ben je wel toe aan iets meer schattiger? Dan kan je er ook altijd voor kiezen een ritje te maken in één van de gele coconut taxi’s. Je komt ze hier haast op elke hoek van de straat tegen. Een ritje is zo geregeld, maar vergeet niet om een prijs af te spreken. Anders loop je het risico om echt veel teveel te moeten betalen voor je ritje.

Een geweldig leuke en veelzijdige locatie

Havana is uiteraard de absolute nummer één bestemming van Cuba. Toch moet het gezegd dat ook de interesse in Varadero door de jaren heen sterk is toegenomen. Niet alleen mensen die graag een all inclusive willen beleven kiezen er voor om hier te verblijven. Dat geldt zeker ook voor reizigers die bijvoorbeeld aan het einde van hun mooie backpackvakantie nog even lekker willen genieten. Ondanks het feit dat Varadero duidelijk niet het typische Cuba is moet het gezegd dat een bezoek aan deze plaats tijdens een vakantie in Cuba eigenlijk helemaal niet op je verlanglijstje mag ontbreken. De plaats wordt dan ook niet voor niets door heel veel reizigers als een waar stukje paradijs op Aarde bestempeld.

Ingmar

Als sinds zijn 15e is Ingmar actief in de reisindustrie. Van werknemer tot bekende reisondernemer met verschillende bekende reisbedrijven. En tegenwoordig ook met een eigen blog. Want al die reisverhalen en ervaringen hebben echt een eigen plekje nodig. Of het nu dichtbij en om de hoek is of juist in een uithoek van de Aarde... op ParadijsReis brengt hij unieke en persoonlijke verhalen en ervaringen.