Alles over Brussels Airport

Hoewel Schiphol voor de meeste mensen vanuit Nederland de belangrijkste luchthaven is, ligt in België een uitstekend alternatief. Brussel Airport kan namelijk een flink stuk goedkoper zijn als vertrekluchthaven. Op deze pagina deel ik alle tips en informatie die je nodig hebt over het grootste vliegveld van België!

Alles over: Vliegveld Brussel

Er zijn best wat Nederlanders die kiezen om te vliegen vanaf vliegveld Brussel. Het is een vliegveld wat relatief dichtbij de Nederlandse grens ligt en dus een prima alternatief is voor de Nederlandse luchthavens. In sommige gevallen kan een vlucht vanaf Brussel ook goedkope zijn dan vanaf de Nederlandse vliegvelden. Dit is een van de belangrijkste redenen dat Nederlanders voor dit vliegveld kiezen.

Het vliegveld Brussel wordt ook wel vliegveld Zaventem genoemd en ligt zo’n 12 km van Brussel af. Per jaar zijn er ruim 20 miljoen reizigers die vanaf deze luchthaven vliegen en bestaat al sinds de Tweede Wereldoorlog toen de Duitsers het vliegveld bouwden. De Belgen wezen de Duitsers op de plek volgens de verhalen. Het was een slechte plek omdat er vaak mist hing.

Voor Nederlanders die graag met KLM vliegen zijn er vaak hele interessante deals te vinden. Dat zijn aanbiedingen die speciaal voor de Belgische markt zijn en waarbij vertrek plaatsvind vanaf Brussel Airport of de treinstations Brussel Zuid of Antwerpen. Ik heb hier een los blog geschreven over de KLM aanbiedingen vanuit België.

7 interessante feiten over Brussel Airport

  1. Brussels Airport is de grootste luchthaven van België en heeft ruim 25 miljoen passagiers per jaar.
  2. In 2020, tijdens de COVID-19 pandemie, vervoerde de luchthaven ongeveer 6 miljoen passagiers.
  3. Er vertrekken en landen dagelijks ongeveer 600 vluchten van en naar Brussels Airport.
  4. De luchthaven is een belangrijk knooppunt in Europa voor vluchten naar andere Europese steden en wereldwijd.
  5. Brussels Airport is een hub voor verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder Brussels Airlines, de nationale luchtvaartmaatschappij van België.
  6. De luchthaven heeft twee terminals: Terminal 1 is voor Europese vluchten en Terminal 2 is voor intercontinentale vluchten.
  7. Brussels Airport heeft een ruim aanbod aan bestemmingen, met verbindingen naar meer dan 200 steden in meer dan 80 landen over de hele wereld.

Tips nodig voor je hotel bij Brussel Airport?

→  Bekijk de beste en leukste hotels bij Brussel Airport.

Drukste vliegveld van België

Het vliegveld Brussel heeft in totaal 2 terminals genaamd Pier A en Pier B. Pier A werd in het verleden gebruikt voor de zogenoemde Schengen-vluchten. Dit waren de landen waar je vrij mocht reizen van het ene naar het andere land. Deze hadden het Schengen verdrag afgesloten. Vandaag de dag wordt Pier A ook gebruikt voor vluchten van en naar Afrika en New York. Vliegveld Brussel is het drukste vliegveld van België en vanaf deze luchthaven kun je naar meer dan 200 bestemmingen vliegen. De meeste van deze bestemmingen zijn wel binnen Europa. De bestemmingen waar het meest op gevlogen wordt zijn Barcelona, Madrid, Rome, Lissabon en New York. Zo zie je dus dat er een divers aanbod van bestemmingen is en je goed kunt vliegen vanaf dit vliegveld.

Groot aanbod vliegtuigmaatschappijen

Je kunt vanaf vliegveld Brussel met heel veel verschillende vliegtuigmaatschappijen vliegen en er zijn meerdere die er ook geparkeerd staan. De bekende budgetmaatschappijen als Eurowings, Vueling, TUI en Easyjet vliegen bijvoorbeeld vanaf de luchthaven. Ook zijn maatschappijen die intercontinentale vluchten bieden als Etihad, Thai Airways, KLM-Air France, Delta en Brussels Airlines te vinden op vliegveld Brussel.

Brussel Airlines is bekend om het enorme netwerk dat ze onderhouden in Afrika. Het is een van de Europese maatschappijen waarmee je naar praktisch elke bestemming in Afrika kunt vliegen. Van Senegal (lees ook Waarom je echt een vakantie naar Senegal moet boeken en Uniek: Overnachten in de woestijn van Senegal ) tot Congo tot Rwanda. Daarmee zijn ze uniek in Europa.

Elke aanbieder biedt scherp geprijsde vluchten aan of andere voordelen als je vanaf Brussel vliegt. Aangezien de luchthaven heel centraal ligt, kun je er zowel met de auto, trein als bus heel goed komen vanuit Nederland. Dit is ook een van de redenen dat veel Nederlanders voor Brussel als vertrekpunt kiezen als ze op reis gaan. Dit geldt zowel voor vakantiegangers als zakelijke reizigers vanuit Nederland.

Parkeren op vliegveld Brussel

Wanneer je met je eigen auto naar Vliegveld Brussel komt, zul je je auto natuurlijk veilig willen parkeren. Er zijn gelukkig meerdere opties om zowel kort- als lang te parkeren bij de luchthaven. Bij de terminal zelf zijn 3 parkeergarage te vinden en iets verder van het hoofdgebouw af zijn nog eens 3 parkeerplaatsen te vinden. Je kunt voordat je naar vliegveld Brussel afreist alvast een parkeerplek online regelen zodat je zeker weet dat je een plek hebt. Als je wat goedkoper uit wilt zijn, kun je kiezen voor de parkeerplaatsen Discount 1 en 2. Daarnaast kun je ook kiezen voor parkeermogelijkheden die wat verder weg liggen van het vliegveld waarbij je met een shuttle naar het vliegveld gebracht en van het vliegveld opgehaald wordt.

Leuke winkels op het vliegveld

Om je tijd te doden na het inchecken zijn er gelukkig wel wat leuke winkels te vinden op vliegveld Brussel. Je kunt er prima winkelen in zowel pier A en B. In de Last Minute Shop kun je vooral snel winkelen als je op het laatste moment nog even wat moet kopen, zoals de naam al zegt. Er is ook een Crystal Media aanwezig op het vliegveld. Hier kun je een enorm aanbod van elektronica vinden en het is alleen al leuk om hier even doorheen te wandelen. Voor echte Belgische chocolade moet je dan weer naar de Belgian Chocolate House. Er is zelfs een juwelier aanwezig als je nog exclusieve sieraden wilt kopen. Deze winkel heet de Antwerp Diamonds & Jewellery Store.

Meerdere drink- en eetgelegenheden

Aangezien er een aantal restaurants en bars op vliegveld Brussel te vinden zijn, hoef je niet bang te zijn dat je honger krijgt onderweg. Deze eet- en drinkgelegenheden zijn over het hele vliegveld te vinden. Je zou bijvoorbeeld naar Bar Rouge kunnen gaan voor een lekker drankje. Wil je liever een gezonde maaltijd nuttigen voor je vertrekt? Ga dan naar het Exci restaurant waar je een ruime keuze hebt uit allerlei lekkere maar wel gezonde gerechten. Bij Java Coffee kun je dan weer heerlijke koffie krijgen waar je goed door wakker blijft. Als je van bier houdt, dan is Beers & Cheers de plek voor jou. Hier kun je een lekker biertje bestellen met bijpassende gerechten. Kortom, genoeg eet- en drinkgelegenheden waar je je kunt vermaken voor vertrek.

Ingmar

Als sinds zijn 15e is Ingmar actief in de reisindustrie. Van werknemer tot bekende reisondernemer met verschillende bekende reisbedrijven. En tegenwoordig ook met een eigen blog. Want al die reisverhalen en ervaringen hebben echt een eigen plekje nodig. Of het nu dichtbij en om de hoek is of juist in een uithoek van de Aarde... op ParadijsReis brengt hij unieke en persoonlijke verhalen en ervaringen.